/   portofbar.me     Travel   / Crnogorski  

2019-10-07 16:00:16

[ Mina, objavila B.B. ]

U NJEMAČKOJ EMITOVANA REPORTAŽA

Reportaža o Crnoj Gori, pod nazivom Zaboravljeni biseri - Crna Gora, emitovana je na njemačkom javnom servisu Norddeutscher Rundfunk , saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Autor emisije Torben Šmit započinje putovanje noćnim vozom na granici sa Srbijom. U Bijelom Polju, malom gradu sa socijalističkim šarmom, prati dvojicu policajaca iz voza na putu kroz planine do mora , navodi se u saopštenju.

Šmit u tekstu navodi da se put kroz Dinarske planine, preko serpentina i mostova do obalnog grada Bara, smatra najljepšom željeznicom na Balkanu.

Kao takozvana Titova željeznica, ona je bila ponos jugoslovenske željezničke arhitekture , rekao je Šmit.

U emisiji se navodi da Crna Gora svoje ime duguje crnim planinama.

Pritom se u zemlji mogu naći strme stijene, duboke klisure, slikovita jezera, pravoslavni samostani, venecijanska arhitektura, pješčane plaže, pa čak i fjord kao u Norveškoj , rekao je Šmit.

Kroz Jadran, kako je dodao, prolaze tri klimatske zone koje su podjednako velike, kao i njemačka regija Schleswig Holstein.

Stanovnici i dalje moraju pronaći svoj put između izazova postsocijalističkog sastava, raskošnih balkanskih osjećaja i šansi za neotkriveno turističko odredište u Evropi , naveo je Šmit.

NTO je podržala projekat njemačke produkcijske kuće Elbmotion pictures iz Hamburga, koja je prošle godine boravila u Crnoj Gori.

Reportažu o našoj zemlji pogledajte na OVOM LINKU.


rtcg.me rtcg.me
gora rtcg neotkriveno crna kroz crnoj emitovana http gori navodi rundfunk saopteno


User comments