/   portofbar.me     Travel   / Crnogorski  

2019-10-05 14:08:10

[ Objavila: J.B.Č. ]

SAJAM TURIZMA

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavili su turističku ponudu pet zaštićenih područja, NP Durmitor, NP Biogradska gora, NP Lovćen, NP Skadarsko jezero i NP Prokletije, na 52. Međunarodnom sajmu turizma koji je organizovan od 3. do 5. oktobra 2019. godine u Novom Sadu.

Kako je saopšteno iz NPCG, direktor toj javnog preduzeća Elvir Klica kazao je da imajući u vidu da su posjetioci iz regiona među najbrojnijim posjetiocima naše zemlje i u NPCG odlučili su da i ove godine učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu i predstave autentičnu turističku ponudu, kao i mogućnostima aktivnog odmora u prirodi.

Ovo je prvi sajamski nastup i promocija turističke ponude odmah nakon uspješne turističke sezone koju su Nacionalni parkovi Crne Gore ostvarili ove godine sa ciljem pripreme naredne. Sajam je takođe omogućio i poslovne susrete sa izlagačima, turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva , dodao je Klica.

Posjetioci Sajma posebno su bili zainteresovani za rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, pješačke, planinarske i biciklističke staze, obilazak planinskih jezera, posmatranje ptica i sportsko-rekreativni ribolov, kao i da korišćenjem specijalizovanih naočara,  virtuelnim šetnjama, posjete nacionalne parkove.  

JPNPCG će i u narednom periodu, kako samostalno, tako i u saradnji sa NTO CG i turističkom privredom Crne Gore, učestvovati na najznačajnijim turističkim sajmovima u cilju promocije aktivnog odmora zasnovanog na boravku u prirodi i u kontinuitetu raditi na jačanju prepoznatljivosti najznačajnijih vrijednosti svih pet nacionalnih parkova na domaćem i međunarodnom tržištu.

Podsjećamo da je NPCG do kraja septembra posjetilo 530.000 turista što je za 28% više u odnosu na isti period prošle godine.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma 2017. godine na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.


rtcg.me rtcg.me
novom sadu gore crne rtcg godine nacionalni turizma meunarodnom prkovi predstavljeni parkovi


User comments